Support

Tillbaka

FAQ - Arbetssökande

Vad kostar det att använda Vikarien.se?
Vikarien.se är helt gratis att använda för dig som arbetssökande.
Hur förmedlas ett vikariat?
Ett vikariat kan förmedlas på flera olika sätt. Vanligast är att din arbetsgivare gör sms- och/eller e-post-utskick. Din arbetsgivare kan också kontakta dig direkt via telefon eller lägga upp ett ledigt vikariat under Anslagstavlan direkt till din profil.
Kan man frysa sin profil då man ej kan jobba under en längre period?
För att frysa din profil och således ditt schema klickar du på "Din Profil" uppe i menyn när du är inloggad. Därefter under rubriken "Personuppgifter" så ser du att det står "Tillgänglighet" längst ner. Där till höger står det "Aktiverad" och bredvid den så finns en länk som du behöver klicka på för att frysa din profil och ditt schema. När du vill aktivera din profil igen klickar du på samma länk.
Hur fungerar schemat?
Schemat är en av de viktigaste beståndsdelarna i systemet. Det är länken mellan dig och din arbetsgivare. Du kan fylla i ditt schema 4 veckor framåt. För att uppdatera ditt schema klicka på Ditt Schema i menyn. Observera att du måste vara inloggad!
Har du glömt ditt lösenord?
Klicka på Glömt lösenordet som du hittar uppe till höger i inloggningsrutan och följ instruktionerna.
Hur skaffar du ett belastningsintyg?
Ladda ner ansökningsblankett (öppnas till exempel med Acrobat Reader). Ansökan skickas till Rikspolisstyrelsen, handläggningstiden är cirka en vecka. Observera att din profil i systemet visas med varnings-symbol tills dess att du erhållit ditt utdrag och fyllt i datumet.
Hur anger du datum för ditt belastningsintyg?
För att ange datum då ditt belastningsintyg utfärdades, klicka på "Din Profil" uppe i menyn (du måste vara inloggad). Därefter väljer du Redigera och klickar på Nästa/Fortsätt tills du befinner dig på steget där du anger datumet. Gå sedan vidare och glöm inte att spara i slutet.
Behöver jag ta med belastningsintyget vid varje jobbtillfälle?
Ja, du behöver kunna visa upp intyget om arbetsgivaren frågar efter det. Ha för vana att alltid ha med intyget i en plastficka vid varje jobbtillfälle.
Blir Vikarien.se din arbetsgivare?
Nej, Vikarien.se är en webbtjänst som kopplar samman arbetssökande med företag och organisationer som behöver personal med kort varsel. Företagen som anlitar dig genom Vikarien.se blir alltså din arbetsgivare och betalar din lön.